Ειδησεογραφικό site

Δραγασάκης: Ξεκινάμε εκεί όπου τελειώνει η σοσιαλδημοκρατία

86

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης μιλά στο «Βήμα της Κυριακής», εκτιμά ότι 120 βουλευτές για την παρεμπόδιση της προεδρικής εκλογής δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο και αναφέρεται στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρεών με κοινωνικά κριτήρια.

«Οι 120 βουλευτές για την παρεμπόδιση της προεδρικής εκλογής δεν είναι δεδομένοι, αλλά ούτε και ανυπέρβλητο εμπόδιο» , αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Σημειώνει πάντως πως κανένας στόχος δε μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα δείχνει πως παρακολουθεί με ενδιαφέρον και χωρίς απορριπτική διάθεση τη γραμμή πλεύσης του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει τα δικαιώματά του κράτους και τίποτε πέραν αυτών, ενώ παρουσιάζει και το σχέδιο του κόμματός του για το κούρεμα των ιδιωτικών επιχειρηματικών δανείων λέγοντας πως: «Έχουμε καταλήξει σε μια λύση που προβλέπει τη δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν τα προς ρύθμιση δάνεια. Η χρηματοδότηση θα είναι από τέσσερις πηγές: τράπεζες, οφειλέτες, κράτος και δανεισμός. Όλες οι ρυθμίσεις και κυρίως εκείνες που θα προβλέπουν και διαγραφή χρεών θα γίνονται με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια ώστε να ωφεληθούν εκείνοι που πραγματικά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ή για τους οποίους δεν υπάρχει λύση.»

Για τα εσωκομματικά ζητήματα περιορίζεται στο σαφές μήνυμα ότι «η Αριστερά που λύνει προβλήματα με φραξιονισμούς δεν έχει μέλλον» και προσθέτει « δημιουργήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερβούμε παθογένειες του παρελθόντος και όχι για να τις αναπαράγουμε. Στόχος μας είναι ένα νέο υπόδειγμα της Αριστεράς που προχωρεί με διάλογο, κοινή δράση και προωθητικές συνθέσεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.