Ειδησεογραφικό site

Δράση: Εντολή ΣτΕ για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών εντός εξαμήνου

45

Να αναπροσαρμόσει εντός έξι μηνών τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων υποχρεώνεται το κράτος, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δράσης.

Όπως επισημαίνει το κόμμα, η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή που έγινε από στελέχη, φίλους και τον Πρόεδρο της Δράσης Θόδωρο Σκυλακάκη, με δικηγόρο τον Αντιπρόεδρο της Δράσης Τάσο Αβραντίνη, θα δώσει οικονομική ανακούφιση σε εκατομμύρια πολίτες που φορολογούνται με τρόπο παράλογο σε περιουσία που ουσιαστικά δεν έχουν.

Σύμφωνα με τη Δράση, στην απόφαση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:

Με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας Νο 1055/2014 το ΣτΕ:

«Διαπιστώνει ότι η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλομένη από το άρθρο 41.1 του Νόμου 1249 του 1982 έκδοση αποφάσεως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών της χώρας.

Αναβάλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως και τάσσει στη Διοίκηση εξάμηνη προθεσμία από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη ενέργεια».

«Αποδεικνύεται ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή, δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.