Ειδησεογραφικό site

ΔΝΤ: Πρώτο βήμα για την τραπεζική ένωση τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ

29

Θετικά αποτίμησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την συνολική αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εν όψει της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της στον τομέα της εποπτείας των τραπεζών στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ).

Ο Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρρυ Ράις, δήλωσε πως το Ταμείο χαιρετίζει την επιτυχή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης των τραπεζών από την ΕΚΤ, υπογραμμίζοντας πως η άσκηση της Κεντρικής Τράπεζας έχει χρησιμοποιήσει ένα κοινό πλαίσιο για να αξιολογήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και σηματοδοτεί την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση μιας τραπεζικής ένωσης.

Σύμφωνα με τον Ράις, το υψηλό επίπεδο της διαφάνειας και της συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις του για την υγεία εκάστης τράπεζας και θα συμβάλει έτσι στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης. Κατά τον ίδιο η άσκηση της ΕΚΤ αποτελεί σημαντική βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών.

«Συμφωνούμε με την ΕΚΤ ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα που υποστηρίζει την αποφασιστικότητά της για επανάληψη της άσκησης σε ετήσια βάση και συνεχώς βελτίωση της διαδικασίας», ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας του ΔΝΤ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.