Ειδησεογραφικό site

Διπλή κυβερνητική «παραφωνία» – Καταψήφισαν τις τροπολογίες για το τζαμί και το Μέγαρο Μουσικής οι ΑΝΕΛ

33


Η πρώτη ηχηρή κυβερνητική παραφωνία καταγράφηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στο οποίο είχαν ενταχθεί δύο τροπολογίες που «ερέθισαν» τις ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Πρόκειται για την τροπολογία που επανακαθορίζει πολεοδομικά στοιχεία για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό και εκείνη που παρατείνει την διευκόλυνση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής με απαλλαγή από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ συμπαρατάχθηκαν με την ΚΟ της Χρυσής Αυγής και καταψήφισαν τις ρυθμίσεις, οι οποίες ωστόσο ψηφίστηκαν με την θετική ψήφο των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα η κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για το τζαμί, που την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «προκλητική».

Η υπεύθυνη τομέα Παιδείας των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως «η τροπολογία δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο του νομοσχέδιου και είναι άκαιρη καθώς δεν έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα» ενώ υποστήριξε ότι «η διάταξη είναι αντισυνταγματικη, καθώς η χρηματοδότηση ή η απαλλοτρίωση δημόσιας γης πρέπει να γίνεται για έργα κοινής ωφελείας. Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κοινής ωφελείας».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά της βουλευτή πως «το έργο χρηματοδοτείται με 960 χιλ. ευρώ. Ως ΑΝΕΛ θεωρούμε πως σε  αυτή την κρίσιμη στιγμή, η τροπολογία που ανάβει το «πράσινο φως» για την κατασκευή του τεμένους είναι άκαιρη και συνοδεύεται από προκλητική επιβάρυνση του προϋπολογισμού».

Και αυτό, γιατί δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία στην απόφαση του αρχηγού τους και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου  στην ίδια οικονομική συγκυρία για την χώρα να αναθέσει απευθείας την ανακατασκευή πέντε παλαιών αεροσκαφών σε αμερικάνικη εταιρεία έναντι 500.000.000 δολαρίων!

«Δώστε προτεραιότητες στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης» ανέφερε η κυρία Ξουλίδου απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη για να προειδοποιήσει πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάθεση της τροπολογίας τότε η πράξη της θα συνδεθεί με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Απαράδεκτη και προκλητική η τροπολογία. Θα είναι απαράδεκτο αν η σημερινή κυβέρνηση μετά από 9 χρόνια δώσει το δωράκι της κατασκευής στους Μπόμπολα, Λάτση κλπ μεγαλοκατασκευαστές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «η Ελλάδα επείγεται για επενδύσεις στην παιδεία και την έρευνα Ας μην βυθιστούμε στην κινδυνολογία της κρίσης και τις κόκκινες γραμμές  των «θεσμών»».

Τα σχόλια είναι κλειστά.