Ειδησεογραφικό site

Δικογραφία σε βάρος 70χρονου για απάτη σε βάρος του Ι.Κ.Α.

27

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ι.Κ.Α.

Ο 70χρονος λάμβανε παράνομα σύνταξη θανόντος συγγενικού του προσώπου, με το ύψος της οικονομικής ζημίας για το Ι.Κ.Α. να ανέρχεται τουλάχιστον στις 11.450 ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο 70χρονος λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), για δεκατρείς μήνες περίπου, σύνταξη συγγενικού του προσώπου, που είχε αποβιώσει από το Νοέμβριο του 2012.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο 70χρονος μετά το θάνατο συγγενικού του προσώπου (ημεδαπής) τον Νοέμβριο του 2012, δεν ενημέρωσε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως όφειλε σαν μοναδικός συγγενής της θανούσας, προκειμένου να διακοπεί η καταβολή της σύνταξής της.

Επιπρόσθετα, κατά το χρονικό διάστημα από 08.11.2012 έως 20.12.2013, ο 70χρονος πραγματοποίησε διάφορες αναλήψεις (από Α.Τ.Μ.) χρηματικών ποσών από λογαριασμό τράπεζας, τον οποίο διατηρούσε η θανούσα και διαχειριζόταν και ο ίδιος και όπου πιστωνόταν η σύνταξή της.

Το ύψος των χρημάτων, που ιδιοποιήθηκε παράνομα και αποτελεί συγχρόνως οικονομική ζημιά για το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέρχεται τουλάχιστον στις (11.450) ευρώ.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση αυτή, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.