Ειδησεογραφικό site

Διεργασίες στην εγχώρια πολιτική σκηνή εν όψει τρόικας

38

Έντονες διεργασίες στην εγχώρια πολιτική σκηνή προκαλούν η έλευση της τρόικας στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις για την προληπτική γραμμή στήριξης από τον ESM και την απομείωση του χρέους της χώρας και η τουρκική προκλητικότητα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση – γεύμα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Τη συνάντηση ζήτησε ο Πρωθυπουργός και είχε ως αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η κατάσταση της οικονομίας, και κυρίως το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά τα επιτυχή stress test των τραπεζών, ο τρόπος διάθεσης των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια.

Αύριο θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να καθορίσουν την κυβερνητική στάση, εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και κυρίως των αιτημάτων των δανειστών.

Στο τραπέζι θα τεθούν επίσης οι «κόκκινες» γραμμές του ΠΑΣΟΚ και το πρόσωπο του αντικαταστάτη του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.