Ειδησεογραφικό site

Διαψεύδει η Σαββαΐδου πως θα δοθεί άτυπη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

40

Διαψεύδει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου πως θα δοθεί άτυπη παράταση για να υποβληθούν χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις οι περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις που έμειναν εκτός του TAXIS και δεν κατατέθηκαν εμπρόθεσμα έως τις 14 Ιουλίου.

H επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε πως «το σύστημα δεν πρόκειται να μείνει ανοικτό».

Οι πληροφορίες που διαψεύσθηκαν από την επικεφαλής της ΓΓΔΕ υποστήριζαν πως το υπουργείο Οικονομικών θα κατέθετε τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα επιτρεπόταν το σύστημα Taxis να δέχεται δηλώσεις για 2-3 ημέρες, ώστε όσοι δεν κατάφεραν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου να υποβάλλουν τη δήλωση τους να το πράξουν χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο υποβολής των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, χωρίς ο φορολογούμενος να χάνει το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ, αλλά με την επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία.

Σημειώνεται πως μολις προχθές η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με διευκρινιστική της εγκύκλιο αναφέρθηκε στις κυρώσεις για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει η κ. Σαββαϊδου σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται από την επόμενη ημέρα από την ημερομηνία κατά την οποία έληξε η κατά νόμο προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 που θα υποβληθούν μετά τις 14/7/2014, θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλούμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014. Για τις περιπτώσεις δε που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.