Ειδησεογραφικό site

Διαψεύδει η Βούλτεψη νέα έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι:«Θα βγούμε από επιλογή όχι από ανάγκη»

21

Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία το τελευταίο διάστημα δεν αιτιολογούν κινήσεις όπως αυτές που προαναγγέλλει το δημοσίευμα του Reuters, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Δεν συνδέεται η έξοδος στις αγορές με τις υπόλοιπες δύο δόσεις, ανέφερε κυβερνητική πηγή.

«Η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει, όποτε χρειαστεί, από επιλογή και όχι από ανάγκη», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι τόσο η απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας, όσο και οι θετικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στο πεδίο της οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν αιτιολογούν κινήσεις όπως αυτές που «προαναγγέλλονται» με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δήλωση «υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου των Οικονομικών».

Πέραν τούτου, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σημειώνει με ικανοποίηση την άντληση ποσού 1,3 δισ. ευρώ, μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτοκιακό κόστος που για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το 2% (1,80% έναντι 2,13% κατά την δημοπρασία της 13ης Μαΐου).

«Πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση επιστροφής στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε η κυρία Βούλτεψη.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχα χαρακτηρίσει «ανυπόστατες διαρροές» πηγή τα περί νέας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το καλοκαίρι που μεταδόθηκαν την Τρίτη από το Reuters.

Η ίδια κυβερνητική πηγή είπε ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που δεν τίθεται θέμα για την εκπλήρωση των 12 δράσεων. Η έξοδος ή όχι στις αγορές είναι ένα ενδεχόμενο και παράλληλα δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά σε καμία περίπτωση δεν συναρτάται με τις δράσεις που εκκρεμούν και με την εκταμίευση των δόσεων, τόνισε η πηγή αυτή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.