Ειδησεογραφικό site

Διαφωνία κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το χρώμα του εκλογικού χάρτη της χώρας

43

Θέμα με το χρώμα του εκλογικού χάρτη της επικράτειας, όπως αυτός έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, θέτουν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Νίκος Συρμαλένιος, Αγνή Καλογερή και Γιάννης Ζερδελής, με ερώτηση που κατέθεσαν στο υπουργείο Εσωτερικών αναφέρονται στη χρωματική αποτύπωση για το Αιγαίο και τονίζουν ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Μαΐου, στις περιφέρειες των Κυκλάδων, της Σάμου και της Λέσβου, την πρωτιά είχε το κόμμα τους αλλά στον χάρτη, «εμφανίζεται μια τελείως ψευδή εικόνα, όπου σε ολόκληρο το Αιγαίο υπερτερεί η ΝΔ».

Οι βουλευτές κάνουν μάλιστα γνωστό ότι για το θέμα διαμαρτυρήθηκαν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου και καταγγέλλουν ότι «η ψευδής αυτή χρωματική αποτύπωση, παραπλανεί και διασύρει την αντικειμενικότητα της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας».

Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στην έγγραφη απάντηση του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι η χρωματική αποτύπωση είναι με βάση την παράθεση των αποτελεσμάτων καθώς στις (Διοικητικές) Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, υπερτερεί σε σύνολο ψήφων η ΝΔ.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Ντινόπουλος, «από την εμφανή παράθεση των αποτελεσμάτων με βάση τη μετάδοσή τους στο υπουργείο Εσωτερικών προκύπτει ότι στις (Διοικητικές) Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου υπερτερεί σε σύνολο ψήφων το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτό προκύπτει και η συγκεκριμένη χρωματική αποτύπωση».

Ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφέρει ο κ. Ντινόπουλος, ότι στις εκλογικές περιφέρειες Λέσβου, Σάμου και Κυκλάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε αριθμό ψήφων, στοιχείο το οποίο είναι ορατό σε κάθε περίπτωση, εφόσον βέβαια ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει σε αναζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας βουλευτικών εκλογών.

Ο υπουργός Εσωτερικών στην απάντησή του, επισυνάπτει και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.