Ειδησεογραφικό site

Διαδικτυακή παγίδα μέσω αγγελιών για δήθεν ενοικίαση ακινήτων

57

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο παραπλανητικών αγγελιών για δήθεν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στόχος των αγγελιών αυτών είναι το «ηλεκτρονικό ψάρεμα» ανυποψίαστων πολιτών – υποψηφίων ενοικιαστών, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν χρήματα ως προκαταβολή ή και να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα (αριθμούς ταυτότητας, διαβατηρίου, ΑΦΜ, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς ΡΙΝ).

Προκειμένου μάλιστα να είναι «πειστικές» οι αγγελίες αυτές, συχνά γίνεται αναφορά σε μεσολάβηση γνωστής επιχειρηματικής διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών ή μεσολάβηση επιχειρηματικών ιστοτόπων, που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ η επικοινωνία με τους υποτιθέμενους αγγελιοδότες «επιδιώκεται» να πραγματοποιείται μέσω e-mail.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμβουλεύει χρήστες του διαδικτύου να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα, καθώς και να διασταυρώνουν – επιβεβαιώνουν τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.