Ειδησεογραφικό site

Διαγωνισμός ΚΚΕ: Σχεδιάστε το λογότυπο για τα 100 χρόνια του

51

Στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για τη διαμόρφωση λογοτύπου, το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός είναι δίμηνος και θα διεξαχθεί από τον Δεκέμβριο 2014 έως την 31η Ιανουαρίου 2015, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το λογότυπο- σήμα των 100 χρόνων ΚΚΕ θα εκφράζει και θα αποτυπώνει με πρωτότυπη και υψηλής αισθητικής σύνθεση, τα στοιχεία και χαρακτηριστικά που απορρέουν από την πρωτοπόρα θεωρία και δράση του ΚΚΕ, όπως αυτά εκφράζονται στο σύνθημα: ΚΚΕ 100 χρόνια. Με το λαό για το σοσιαλισμό! «Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος» Γ. Ρίτσος».

«Η Κεντρική Επιτροπή απευθύνεται και καλεί τους εικαστικούς καλλιτέχνες, τους γραφίστες, τους εργαζόμενους στην επικοινωνία και τη διαφήμιση, τους σπουδαστές των Σχολών Καλών Τεχνών, των Γραφικών Τεχνών, των Σχολών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όλους όσοι από το χώρο των εικαστικών και της γραφιστικής συγκινούνται και εμπνέονται από τους αγώνες και το όραμα του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και εκτιμούν το ρόλο του ως σταθερού υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, όπως και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, να συμβάλουν με τη δημιουργική συμμετοχή τους στην επιτυχία του διαγωνισμού» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν από οργανωτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τους: Βαρελά Τάκη, εικαστικό, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Γκιόκα Γιάννη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Δαραδήμο Μπάμπη, εικαστικό, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, πρόεδρο του ΟΣΔΕΤΕ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης των Πνευματικών Δικαιωμάτων των Εικαστικών), Δημητρέα Βαγγέλη, ομότιμο καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, Εύα Μελά, εικαστικό, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Μηλιαρονικολάκη Ελένη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Φαρσακίδη Γιώργο, εικαστικό- αντιστασιακό, Χιώνη Θοδωρή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ διευκρίνησε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση περί αλλαγής του εμβλήματος του ΚΚΕ, το οποίο έχει άλλωστε ψέξει άλλα κομμουνιστικά κόμματα που εγκατέλειψαν το σφυροδρέπανο. Ο διαγωνισμός αφορά μόνο το «εορταστικό» σκέλος της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του ιστορικού κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.