Ειδησεογραφικό site

Διαβάστε την επιστολή της Κομισιόν με την οποία λέει «ναι» στην ελληνική πρόταση

28

Η ελληνική επιστολή είναι «επαρκώς εκτενής» για να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναφέρει επιστολή της Κομισιόν προς το Eurogroup.

Ειδικότερα στην επιστολή που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προς τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρεται:

«Οι υπηρεσίες της Κομισιόν αξιολόγησαν προσεκτικά τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων που εστάλησαν εχθές σε εσάς, ως πρόεδρος του Eurogroup. Προηγήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις όλο το Σαββατοκύριακο μεταξύ των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων της Κομισιόν και των άλλων θεσμών.

Κατά την άποψη της Επιτροπής, η λίστα είναι επαρκώς εκτενής για να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως ζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup.

Μας ενθαρρύνει η δέσμευση για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, και μέσω προσπαθειών εκσυγχρονισμού των φορολογικών και τελωνειακών αρχών, καθώς και η αναζήτηση μεταρρυθμίσεων για την βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.

Η Κομισιόν σημειώνει επίσης τις δεσμεύσεις στον τομέα των στατιστικών και θεωρεί ύψιστης σημασίας τον σεβασμό της λειτουργικής και θεσμικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και της διοίκησής της.

Περαιτέρω εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων σε αυτούς και άλλους τομείς – κλειδιά αναμένεται να παρασχεθεί και να συμφωνηθεί πριν τα τέλη Απριλίου, σε ευθυγράμμιση και με το ανακοινωθέν του Eurogroup. Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για να μετατρέψει τις γενικές ακόμη δεσμεύσεις σε ξεκάθαρες ενέργειες πολιτικής.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει την προθυμία της να συνεχίσει να παράσχει τεχνική βοήθεια σε τομείς – κλειδιά για να βοηθήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.