Ειδησεογραφικό site

Διάσκεψη εκπροσώπων δυνάμεων του κεντρώου χώρου

39

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη η 1η σύσκεψη στελεχών και φίλων του ΔΗΜΟ.Σ. Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν τις εργασίες, δηλώνοντας παράλληλα ότι προσέρχονται σε διάλογο με στόχο την συμπόρευση των κινήσεων ο αντιπρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών», Στέλιος Φενέκος, η εκ των επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Ελλάδα. Εμείς», Νάσια Μιχαλοπούλου και ο εκπρόσωπος της ΕΔΗΚ, Νικήτας Χιωτίνης.
Κατόπιν εκτενούς συζήτησης αποφασίστηκαν τα εξής:
1.    Εξουσιοδοτείται ο Επικεφαλής του ΔΗΜΟ.Σ, Βουλευτής Αττικής,  Βασίλης Οικονόμου, να αναλάβει τις πρωτοβουλίες διαλόγου με τις άλλες πολιτικές κινήσεις που κινούνται στο χώρο του Ριζοσπαστικού Κέντρου
2.    Να εκκινήσει κάθε πρόσφορη διαδικασία οργανωτικής επέκτασης του ΔΗΜΟ.Σ σε όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνος Οργανωτικού ορίστηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Θανάσης Τερζής
3.    Να αρχίσει άμεσα ηλεκτρονική διαβούλευση των μελών και να αρχίσουν να δημοσιεύονται τις επόμενες ημέρες οι θέσεις της πολιτικής κίνησης ΔΗΜΟ.Σ
Σε ανακοίνωση της Κίνησης αναφέρεται
Οι Ριζοσπαστικές Πολιτικές Προτάσεις που θα κατατεθούν εν πολλοίς αποτελούν ήδη κατάκτηση των ανεπτυγμένων κρατών αλλά στη χώρα μας εξακολουθούν αν και αυτονόητες να αποτελούν αίτημα της κοινωνίας που ακόμα δεν έχει υιοθετήσει το πολιτικό σύστημα.
Η διάκριση των εξουσιών που μόνο κατ’ όνομα υπάρχει στη σύγχρονη Ελλάδα πρέπει να επιτευχθεί τάχιστα και να συμπεριληφθούν στην Συνταγματική Αναθεώρηση, Ριζοσπαστικές Προτάσεις πραγματικής και ουσιώδους διάκρισης των εξουσιών, ώστε να αποκτήσει η χώρα νομοθετικό σώμα που δεν θα εξαρτάται από μηχανισμούς επιβολής της εκτελεστικής εξουσίας.
Πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η προστασία των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων η τήρηση, ο σεβασμός και η προστασία των οποίων επιτρέπουν σε κάθε άνθρωπο να ζήσει με αξιοπρέπεια. Κάθε προσπάθεια περιορισμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων απορρίπτεται και κάθε νομοθετική πρωτοβουλία θα πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση συνεπειών επί των ανθρώπων που θίγονται ή ωφελούνται.
Η εκλογική επιτυχία του εγχειρήματος της συμπόρευσης των δυνάμεων του Ριζοσπαστικού Κέντρου δεν συνεπάγεται άνευ όρων συνδρομή σε σχηματισμό κυβέρνησης ούτε όμως συνεπάγεται και εκ των προτέρων άρνηση συμμετοχής. Οποιαδήποτε μελλοντική πολιτική συνεργασία σε επίπεδο κοινοβουλευτικών ομάδων θα εξαρτάται από την δυνατότητα σύναψης προγραμματικής συμφωνίας η οποία θα τηρείται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.