Ειδησεογραφικό site

Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ σε Σουλτς και Ντράγκι – Γιούνκερ: Όταν μίλησα για ακραίες δυνάμεις αναφερόμουν στην άκρα Δεξιά

43

Στους ευρωπαϊκούς θεσμούς καταφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό μέτωπο στη χώρα μας, εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε διπλή κρούση -κάτι σαν διαβήματα- προς το Eυρωκοινοβούλιο για τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, περί προβλήματος ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο συζήτησε γενικότερα θέματα, αλλά μεταξύ των άλλων εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, που ο ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε ως πολιτική παρέμβαση υπέρ της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε γενικότερο θέμα με τις συμπεριφορές θεσμικές παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κύκλοι της Κουμουνδούρου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με αντίστοιχους παράγοντες της ΕΚΤ, προς τους οποίους διαμαρτυρήθηκαν για τον κ. Στουρνάρα και ζήτησαν την παρέμβαση της Φρανκφούρτης, ώστε να μην προκληθεί κρίση στο τραπεζικό σύστημα από κινήσεις της διοίκησης της ΤτΕ, που γίνονται για πολιτικούς λόγους και με σαφείς επιδιώξεις χειραγώγησης των πολιτικών εξελίξεων.

Γιούνκερ: Όταν μίλησα για ακραίες δυνάμεις αναφερόμουν στην άκρα Δεξιά

Στην άκρα Δεξιά και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι αναφερόταν ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τη δήλωσή του προ ημερών περί «ακραίων δυνάμεων».

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώπιον της Ευρωβουλής:

«Δεν ξέρω ελληνικά και δεν ξέρω τι έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες, αλλά όταν μίλησα για άκρα εννοούσα την άκρα Δεξιά, δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσατε εσείς να είστε εξτρεμιστές και δεν κατανοώ γιατί η ελληνική Αριστερά υπερασπίζεται την άκρα Δεξιά, την οποία εγώ μισώ».

Ο κ. Γιούνκερ στη δήλωσή του είχε απευθύνει προειδοποίηση να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» στην Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα πως θα προτιμούσε να δει οικεία πρόσωπα στην εξουσία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.