Ειδησεογραφικό site

Δημόσια συγνώμη του Γεωργιάδη στον Σαμαρά -Αθλιος χειρισμός η πρώτη μου αντίδραση μετά την απομάκρυνσή μου

43

Από την ένταση, στην αποκατάσταση των σχέσεων και τελικά στη δημόσια συγνώμη. Αυτή την πορεία ακολούθησαν οι σχέσεις του Αδωνι Γεωργιάδη με τον Αντώνη Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τον ανασχηματισμό.

Σε συνέντευξη- εξομολόγηση στην «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός Υγείας ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε άθλιο χειρισμό την πρώτη του αντίδραση έπειτα από την απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα και παραδέχθηκε ότι ίσως αυτό οφείλεται στην υπερβολική έκθεσή του στα ΜΜΕ.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός. Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί πάρα πολύ τον εαυτό μου. Εχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη», είπε ο κ. Γεωργιάδης που από το Σεπτέμβριο θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σημειώνοντας ότι αισθάνεται διπλά άσχημα, διότι «ο Σαμαράς εμένα με ευεργέτησε κι εγώ αντέδρασα λες και δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να αλλάζει τους υπουργούς του», ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε την αντικατάστασή του εν μέρει στην υπερέκθεσή του. «Οπως όλοι, έχω κάποια συν και κάποια πλην. Στα πλην μου είναι ότι υπερεκτίθεμαι και ότι κάποιες φορές ξεπερνώ το μέτρο και υπερβάλλω στις συγκρούσεις μου. Αρα, λοιπόν, μπορεί όντως να υπήρχαν λόγοι να αντικατασταθώ και σίγουρα ο Πρωθυπουργός είχε τους λόγους του, καθώς εκείνος μπορεί να βλέπει καλύτερα τη μεγάλη εικόνα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στην κόντρα ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι ο υπουργός Παιδείας δεν έχει δίκιο. «Κυρίως, για το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε. Εάν η κυβέρνηση βάλει έστω νερό στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνον θα καταστραφεί η ίδια, αλλά και η χώρα», είπε.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι ακόμη κι αν κάποιος κάνει μία συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή θα γίνει δεκτή από τα υπόλοιπα «κόμματα» του ΣΥΡΙΖΑ. «Γι’ αυτό θεωρώ ανέφικτο το μεγάλο συνασπισμό», επισήμανε.

Ερωτηθείς για το αν έχει μετανιώσει για το ακροδεξιό παρελθόν του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει κανένα ακροδεξιό παρελθόν. Εγώ πάντα ήμουν δεξιός. Ούτε κεντροδεξιός ούτε ακροδεξιός».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.