Ειδησεογραφικό site

Δημοτικός υπάλληλος με πλαστό πτυχίο ο σύζυγος της βουλευτού Μαρίας Γιαννακάκη

46

Μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων που φέρουν πλαστά πιστοποιητικά φέρεται να είναι και ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο Κώστας Γασπαρινάτος είχε εμφανίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics -γεγονός, μάλιστα, το οποίο αποδέχεται και η ίδια η σύζυγός του.

Μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας, η Μαρία Γιαννακάκη, σε δήλωσή της, τόνισε ότι η ίδια δεν γνώριζε για το γεγονός και ζήτησε ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Γιαννακάκη

«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψή του, πλαστό πτυχίο.

Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγό μου.

Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και την πολιτική μου δραστηριότητα δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, όλα ξεκίνησαν, όταν τον περασμένο Ιανουάριο, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού, Σταύρου Κασιμάτη, με βάση σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξεκίνησε ο έλεγχος πλαστών πτυχίων υπαλλήλων του δήμου.

Για την περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου, καθόσον είχε προσληφθεί τη δεκαετία του ’80 ως ΔΕ, αλλά αργότερα έγινε ΠΕ, καθώς εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE), το ερώτημα του Δήμου Κορυδαλλού στάλθηκε στον ΔΟΑΤΑΠ.

Η απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ τον περασμένο Ιούλιο ήταν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο».
Ακολούθησαν όλες οι νόμιμες ενέργειες (πειθαρχικές διαδικασίες, ενημέρωση του ΥΔΜΗΔ και του ΣΕΕΔ), αλλά ο κ. Γασπαρινάτος, αναμένοντας πιθανότατα τα αρνητικά αποτελέσματα, πρόλαβε και κατέθεσε αίτημα συνταξιοδότησης, βγαίνοντας στη σύνταξη σχεδόν ένα μήνα πριν (τον Ιούνιο του 2014).

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πειθαρχικός καταλογισμός, αλλά και αναζήτηση ποινικής ευθύνης για το συγκεκριμένο υπάλληλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γασπαρινάτος, με το συγκεκριμένο «μαϊμού» πτυχίο, δίδασκε επί σειρά ετών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γνωρίστηκε με τη Μαρία Γιαννακάκη, όταν το 2000 η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, είχε περάσει, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, πρώτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.