Ειδησεογραφικό site

Δημοσκόπηση ALCO: Στηρίζει η κοινωνία προγραμματικές δηλώσεις

30

Τη στήριξη της κοινωνίας στις προγραμματικές δηλώσεις και στην πορεία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές φαίνεται ότι αποσπά η κυβέρνηση σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η ALCO. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το εύρημα ότι με τις προγραμματικές δηλώσεις συμφωνεί το 31% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., ενώ το 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. εγκρίνει και τη διαπραγματευτική στάση που ακολουθείται.

Στη δημοσκόποηση που έγινε για το topontiki.gr καταγράφεται σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική προσέγγιση των προγραμματικών δηλώσεων, ενθουσιασμός και υπερηφάνεια προκλήθηκε στο 47% των ερωτηθέντων, αδιάφορο ήταν το 24%, ανησύχησε το 20% και αρνητικό δηλώνει μόλις το 2%.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα για την αξιολόγηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το 67% τις αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% δείχνει αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.

Ανά κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας με τις προγραμματικές δηλώσεις, πολύ ψηλά βρίσκονται όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ενώ εντυπωσιακά ποσοστά είναι των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ 68%  και της Ν.Δ. με ποσοστό 31%.

Ανά κομματική προτίμηση, εκτός από τα μεγάλα ποσοστά των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εντύπωση προκαλεί το ότι το 60% των ψηφοφόρων της Χ.Α., το 57% του ΠΑΣΟΚ, το 53% του Ποταμιού και το 48% του ΚΚΕ θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αρνητικό εμφανίζεται το 81% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Σε ό,τι αφορά «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας», σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων, αρνητικό μόλις το 15% και δεν απαντά το 10%.

Ανά κομματική προτίμηση με τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης συμφωνούν σε ποσοστά άνω του 90% οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ.Α., κατά 73% αυτοί του ΚΚΕ, κατά 69% του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το εκπληκτικό 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.