Ειδησεογραφικό site

Δημοσκόπηση-κόλαφος: Ανατρέπεται για την κυβέρνηση το θετικό πρόσημο – Δυσαρεστημένο το 53% των Πολιτών – 8 στους 10 θέλουν συμφωνία

31

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,6% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την τηλεόραση του Alpha.

Η κυβέρνηση συγκεντρώνει το 34,2%, με τη διαφορά του με τη Νέα Δημοκρατία (19,6%) να διαμορφώνεται στις 14,6 ποσοστιαίες μονάδες μονάδες. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (5,2%), η Χρυσή Αυγή (5%), οι ΑΝΕΛ (3,7%) και το ΠΑΣΟΚ (3,2%).Ωστόσο και τα δύο κόμματα σημειώνουν πτώση πάνω από μια μονάδα, ενώ σαφή πτώση παρουσιάζει ο δείκτης θετικής αξιολόγησης της κυβέρνησης και ικανοποίησης από τις διαπραγματεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, σε ποσοστό 53%, ενώ 8 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμφωνίας. Σε περίπτωση μη συμφωνίας, προτιμούν το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε ποσοστό 44,2%.

Παράλληλα, το 54,8% φοβάται μία χρεοκοπία το επόμενο διάστημα και το 50,2% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία και να αποφύγει τη ρήξη.

Το 77,4%, επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ και το 16% δηλώνει υπέρ της δραχμής, ενώ σε περίπτωση αδιεξόδου η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται κατά της διενέργειας εκλογών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.