Ειδησεογραφικό site

«Δεν θυμάμαι, δεν άκουσα» είπε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που ήταν ο Φύσσας πριν τον δολοφονήσει ο Ρουπακιάς

55

Κανένα νέο στοιχείο δεν φαίνεται να εισέφερε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ο μάρτυρας Δημοσθένης Δημητράκος, υπεύθυνος στην καφετέρια «Κοράλι», όπου ο 34χρονος μουσικός και η παρέα του είχαν πάει για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα το βράδυ της δολοφονίας του.

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της έδρας για τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα από το Γ. Ρουπακιά, ο μάρτυρας απαντούσε «δεν θυμάμαι, δεν γνωρίζω, δεν ξέρω…».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, το μοιραίο βράδυ δεν κατάλαβε πως λίγο μετά την αποχώρηση του Παύλου Φύσσα και της παρέας του από την καφετέρια του, άρχισαν επεισόδια και πως ο ίδιος συνέχισε να κάνει δουλειές.

Η αντίδραση της προέδρου

Όπως είπε ωστόσο,  άκουσε ποδοβολητά και κοίταξε προς τα έξω «φευγαλέα».  Η στάση του προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου έδρας: «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ενα περιστατικό που συνέβη εξω απο το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τις δουλειές σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν εξω απο το μαγαζί σας; Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι έγινε …» είπε η κυρία Μ. Λεπενιώτη.

Στο ίδιο πνευμα ήταν και η παρατήρηση της εισαγγελέως της εδρας Α. Οικονόμου η οποία είπε στο μάρτυρα: «Μα δεν θυμάστε τίποτα συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε πως δεν είχατε καν την περιέργεια…».

«Μέσα στο μαγαζί δεν υπήρχε καμία ανησυχία…» απάντησε ο μάρτυρας.

Ο κ. Δημητράκος ανέφερε πως εκείνο το βράδυ ο Παύλος Φύσσα με μια παρέα τεσσάρων ατόμων παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στην καφετέρια.
«Δεν άκουσα ούτε λογομαχία» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόεδρος:  Ο αδερφός σας αντιλήφθηκε κάτι, το συζητήσατε μετά;
Μάρτυρας: Ούτε αυτός είχε καταλάβει κάτι. Όταν έφυγε ο Φύσσας είχε αδειάσει πια το μαγαζί. Βγαίνοντας μετά από ένα δεκάλεπτο να πετάξω τα σκουπίδια βλέπω κάποιους  από την παρέα και  ρωτάω «τι έγινε;» και μου λέει ένας δείχνοντας πορος την Κεφαλληνίας. «Δεν βλέπεις τι γίνεται;».
Είδα κάτι φιγούρες, δεν θυμάμαι πόσοι ήταν γύρω στους τέσσερις.
Τότε σαν να καταλαβα ότι μπορεί να είχε δημιουργηθεί κάτι σαν τσαμπουκάς…, συνέχισε ο υπεύθυνος της καφετέριας «το Κοράλι» και πρόσθεσε: Ένα από τα παιδιά μου λέει «οι φασίστες, δεν μας αφήνουν να κυκλοφορούμε στην γειτονιά μας».
Πρόεδρος: Τι κάνατε;
Μάρτυρας:  Με έπιασε πανικός  μήπως γίνει καβγάς έξω από το μαγαζί.
Πρόεδρος: Γιατί σας δημιουργήθηκε το αίσθημα του πανικού; Ποιοί ήταν επιθετικοί ;
Μάρτυρας: Μου ήρθε ένας φόβος… Ήταν ακόμα εκεί ένας  θαμώνας που ήξερα ότι ήταν αστυνομικός πήγα και του είπα «δεν κάθεσαι λίγο μήπως γίνει κάτι;» Φάνηκε διατεθειμένος να κάτσει, ηρέμησα και μπήκα στο μαγαζί. Μετά από λίγο  άκουσα μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ να περνάνε έξω από το μαγαζί.  Η παρέα του Φύσσα είχε φύγει προς τα πάνω κι είχα ησυχάσει ….
Δεν είδα τίποτε. Ήμουν  μέσα  στο μαγαζί, μετά μάθαμε τι έγινε …

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας ανέφερε: «Ήρθε αργά ένας αστυνομικός και μας είπε ότι έγινε μια συμπλοκή κι έχουμε έναν τραυματία. Ζήτησε από τον αδερφό μου  να καταθέσει και πρέπει να του είπε ότι απεβίωσε ο τραυματισμένος.
Πρόεδρος: Έχετε  δώσει  καταθέσεις, θυμάστε τι έχετε πει; Έχετε πει διάφορα, όπως ότι σε καμμία περίπτωση δεν συχνάζουν  άτομα της Χρυσής Αυγής στην καφετέρια.
Μάρτυρας:  Δεν συχνάζουν.
Πρόεδρος:  Εχετε πει ότι ακούσατε ποδοβολητά.
Μάρτυρας:  Όταν πέρασαν  οι μηχανές  σαν να άκουσα κάποιους  να τρέχουν
Πρόεδρος:  Κοιτάξατε;
Μάρτυρας: Φευγαλέα, ήταν αρκετοί…
Πρόεδρος: Σας έδειξαν φωτογραφίες, αναγνωρίσατε κάποιον;
Μάρτυρας: Ναι, αναγνώρισα τον Άγγο που είναι γείτονας  κι ήταν μέσα στο μαγαζί και παρακολουθούσε τον αγώνα.
Πρόεδρος:  Ξέρετε αν είχε κάποια σχέση με την Χρυσή Αυγή;
Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω, ένα γεια έλεγα εγώ.
Πρόεδρος: Την άλλη ημέρα τι μάθατε; Ποιος χτύπησε ποιόν; Δεν είχατε την περιέργεια να ρωτήσετε;
Μάρτυρας: Μάθαμε ότι κάποιοι που ανήκαν στην Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν στο παιδί και το μαχαίρωσαν… μετά ό,τι ακούσαμε στις ειδήσεις.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως έχει ακούσει από τα ΜΜΕ ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις.

Η δίκη συνεχίζεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.