Ειδησεογραφικό site

Δεν επιτρέπουν άμβλωση σε 10χρονη που έμεινε έγκυος από τον πατριό της!

35

Ένας πατριός-τέρας βίασε τη δεκάχρονη θετή του κόρη, ωστόσο η ίδια δεν μπορεί να προβεί σε άμβλωση, λόγω των περιοριστικών νόμων που ισχύουν στην Παραγουάη, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση.

Το κορίτσι έμεινε έγκυος μετά από το βιασμό από τον πατριό της, όμως η 21 εβδομάδων κύησή της παρέμεινε κρυφή μέχρι που πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στομάχι.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε άμβλωση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού, και την έστειλαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας ανήλικων μητέρων. Η επίσημη αίτηση που έκανε η μητέρα της για έκτρωση απερρίφθη, ενώ οι γιατροί έστειλαν το ανήλικο κορίτσι σε νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Η απόφαση των γιατρών έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή με τη Διεθνή Αμνηστία να ασκεί σκληρή κριτική και να ετοιμάζεται αν αναλάβει δράση για το θέμα.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι η άρνηση του κοριτσιού να υποβληθεί σε άμβλωση «ισοδυναμεί με βασανιστήρια», ενώ θεωρεί πως το αν φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί θα «παραβιαστούν περαιτέρω τα δικαιώματά της».

Η άμβλωση στην Παραγουάη είναι παράνομη, εκτός αν η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο, με τους γιατρούς και τις ίδιες τις γυναίκες που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία να αντιμετωπίζουν αυστηρές κυρώσεις, που ισοδυναμούν με 15 έως 30 μήνες φυλάκισης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.