Ειδησεογραφικό site

Δεν βρίσκει τα λεφτά της εγγύησης η Βίκυ Σταμάτη – Παίζει τα ρέστα της για να μην επιστρέψει στη φυλακή

36

Τα…ρέστα της παίζει η Βίκυ Σταμάτη, αφού εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίψει την αίτηση που κατέθεσαν οι συνήγοροι της για ακύρωση της υπουργικής απόφασης που “ξεπαγώνει” την καταβολή εγγυοδοσιών, πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές ή στο ψυχιατρείο, καθώς αδυνατεί να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ που της έχει επιβληθεί ως όρος για την αποφυλάκισή της.

Σήμερα, συζητήθηκε στο Τμήμα Αναστολών, με πρόεδρο τον κ. Πετρούλια,  η αίτηση της, με τους δικηγόρους της να επιμένουν ότι δεν συντρέχουν οι προυποθέσεις για ακύρωση της υπουργικής απόφασης, αφού δεν έχει αλλάξει τίποτε στην τραπεζική αργία (capital control) και πως η Βίκυ Σταμάτη θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη εάν επιστρέψει στις φυλακές. Από την πλευρά το ελληνικό δημόσιο, υποστήριξε ότι εκτός από την καταβολή χρημάτων υπάρχουν και άλλες εγγυοδοσίες, όπως για παράδειγμα ακίνητα, ωστόσο όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της συζύγου του πρώην υπουργού, το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι δεσμευμένο και δεν υπάρχει άλλη περιουσία που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Η απόφαση του τμήματος αναστολών θα εκδοθεί αύριο το μεσημέρι. Αν δεν το ΣτΕ απορρίψει την αίτηση της συζύγου του πρώην υπουργού τότε η Βίκυ Σταμάτη θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή. Μιλώντας σε ανθρώπους τους περιβάλλοντός της, η κυρία Σταμάτη έλεγε ότι αν απορριφθεί η αίτηση, δεδομένου ότι οι 50.000 ευρώ δεν υπάρχουν «θα πάρω ένα ταξί, θα πάω εκεί και θα τους πω δεν έχω τα λεφτά, βάλτε με μέσα», ως μια ύστατη προσπάθεια για να αποτρέψει την επιστροφή της στο κελί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.