Ειδησεογραφικό site

Δείτε ποιοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα κλείσουν λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου

34

Την απαγόρευση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για 33 ώρες  αλλά και κατά μήκος της Αττικής Οδού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας αποφάσισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 3 μετά το μεσημέρι του Σάββάτου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το μέτρο εφαρμόζεται «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Η απαγόρευση διαδηλώσεων αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις ακόλουθες οδούς – Λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Χατζηκωνσταντή – αριστερά Λάμψα – δεξιά Φλώρου – δεξιά Μεταξά – Πλατεία Δάφνης – δεξιά Χλόης – αριστερά Υακίνθων – δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ – έναντι Βεάκη – συνέχεια Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΛΑΣ «θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τις εναλλακτικές διαδρομές, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί».

Οδηγίες προς τους οδηγούς, οι οποίοι το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο θα κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία λόγω των έκτακτων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η ΕΛΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν για τις 33 ώρες κατά τις οποίες θα είναι σε εφαρμογή τα μέτρα, τη διέλευση από:

τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
τη Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
τη Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας
την οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΛΑΣ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς που σχεδιάζουν να κινηθούν στην Αττική. Συγκεκριμένα:

Για τους κατευθυνόμενους από τα Βόρεια Προάστια :

προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους  μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.
προς Νότια Προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα Νότια Προάστια :

προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους  μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
προς τα Βόρεια Προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους  μέσω της οδού Πειραιώς.
Προς τα Βόρεια Προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.