Ειδησεογραφικό site

Δείπνο με Ελιά στο σπίτι της Χριστοφιλοπούλου και μενού το ΠΑΣΟΚ – Ποια στελέχη συνέφαγαν

90

Δείπνο στο σπίτι της Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Δροσιά είχαν 6 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να οργανώσουν τις κινήσεις τους προκειμένου να πιέσουν την ηγεσία του κόμματος να ορίσει άμεσα ημερομηνία για ένα ιδρυτικό συνέδριο της κεντροαριστεράς, καθώς παραμένει η πιθανότητα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.

Οι Γιάννης Μανιάτης, Τόνια Αντωνίου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αθηνά Δρέττα, Χρήστος Πρωτόπαπας και Παντελής Καψής ανέλυσαν τις πολιτικές εξελίξεις και συμφώνησαν ότι το εγχείρημα της Ελιάς πρέπει να στηριχθεί και να δυναμώσει ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών.

Τα επτά στελέχη συμφώνησαν ότι πρέπει -ίσως και μέσα στον Σεπτέμβριο- να πραγματοποιηθεί προγραμματικό συνέδριο ή συνδιάσκεψη με όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, προκειμένου η Δημοκρατική Παράταξη να αναδειχθεί σε ισχυρό μεταρρυθμιστικό πόλο, ενώ απέκλεισαν την πρόταση της πτέρυγας των “παπανδρεϊκών” να γίνει πρώτα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «δεν ωφελεί ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ για να λυθούν εσωκομματικοί λογαριασμοί».

Παράλληλα, αναμένεται ίσως και μέσα στον Ιούλιο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στα μέσα του μήνα, οι συμμετέχοντες να δημοσιοποιήσουν κείμενο με τις απόψεις τους και τις υπογραφές και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αφού εκτιμάται ότι στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι Εύα Καϊλή, Θανάσης Χειμωνάς, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παύλος Χρηστίδης (γραμματέας Νεολαίας), η ηγεσία του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών (Π. Περράκης και Χ. Κονδύλης), ο Σ. Κατσέλος, ο Μ. Επιτροπάκης (από την Κίνηση Μόσιαλου), μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κ.ά.

Η κίνηση της Ελιάς συνομιλεί και με στελέχη από τη ΔΗΜΑΡ, τα οποία θα κληθούν στο επερχόμενο Συνέδριο. Ένας εκ των συνδαιτημόνων ανέφερε ότι στη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις μετά το «ναι» του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

Εξελίξεις και στο στρατόπεδο των «παπανδρεϊκών»

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στο στρατόπεδο των «παπανδρεϊκών» βουλευτών και στελεχών που στόχο έχουν την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τα στελέχη αυτού του κλίματος παλεύουν για την «καθαρότητα» του ΠΑΣΟΚ και αμφισβητούν το εγχείρημα της Ελιάς.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης συναντήθηκαν πρόσφατα και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, κάποιος εξ αυτών να ανακινήσει θέμα συνεδρίου και να αμφισβητήσει τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η κίνηση των 75 του Μιχάλη Καρχιμάκη

Δικές τους κινήσεις αμφισβήτισης του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνουν και οι «75» οι οποίοι φιλοδοξούν ότι θα είναι πολύ περισσότεροι, όταν καταλήξουν στο δικό τους κείμενο με τις υπογραφές. Στελέχη όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γρηγόρης Νιότης, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου και πολλά μεσαία και περιφερειακά στελέχη πρωτοστατούν στη συλλογή υπογραφών σε όλους τους νομούς.

Πρόκειται για στελέχη που θέλουν Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όχι της Ελιάς και κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις να προσέλθουν. Οι «75» έχουν ανοιχτές «γέφυρες» με συνδικαλιστικά και αυτοδιοικητικά στελέχη (Χρήστος Σπίρτζης, Γ. Καββαθάς κ.ά.) που ετοιμάζουν τη δική τους διακήρυξη και με πρόταση ο διάλογος να συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.