Ειδησεογραφικό site

«Δίδυμα-φωτιά»-Τι έγραψαν Γιακουμάτος για Δένδια, Βούλτεψη για Χαρδούβελη και Ντινόπουλος για Βενιζέλο και Γεωργιάδη

66


Ανοικτά μέτωπα από το παρελθόν έχουν κάποια κυβερνητικά στελέχη του νέου υπουργικού συμβουλίου μεταξύ τους καθιστώντας προβληματική την συνύπαρξη τους και την αναγκαστική συνεργασία τους.

Σοφία Βούλτεψη κατά Γκίκα Χαρδούβελη

«Εθελόδουλο» και «αναλυτή των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών της Ελλάδας» χαρακτήριζε τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Σε άρθρο της με τίτλο «Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη» τον Ιανουάριο του 2012, εξαπέλυε σκληρή επίθεση στον τότε διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Λ. Παπαδήμου, ο οποίος, σύμφωνα με τη Σ. Βούλτεψη, υιοθετούσε την άποψη ότι η Ελλάδα βυθίζεται στην καταστροφή καθαρά για λόγους παραδειγματισμού.

Απόσπασμα από το άρθρο της κ. Βούλτεψη:

«Σαν να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος «αναλυτής» των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας.

Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Όπως είπε μιλώντας στο Σκάι, οι δανειστές μας «γνωρίζουν πως αν καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός η κατανάλωση θα υποχωρήσει περαιτέρω και θα υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση, αλλά… θέλουν με την πίεση αυτή να δουν ότι «οι Έλληνες έχουν σοβαρευτεί και βλέπουν πλέον τα προβλήματα στον τόπο»»!

Αν και οικονομολόγος, αποδέχεται δηλαδή ότι η χώρα στραγγαλίζεται καθαρά για λόγους παραδειγματισμού, για να τιμωρηθεί δηλαδή, να εξουθενωθεί και να μηδενιστεί, να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να συνέλθει.

Κάνει, όμως, ένα λάθος. Επειδή η δική του ζωή δεν έχει καθόλου επηρεαστεί από την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και επειδή συνέχισε να παρέχει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τις «υπηρεσίες» του εδώ κι εκεί χωρίς ποτέ να χρειαστεί να μας εξηγήσει τι διάβολο συμβούλευε τον κ. Σημίτη της λεγόμενης «Ισχυρής Ελλάδας» και των swaps, νομίζει πως διαρκεί ακόμη εκείνη η «χρυσή εποχή» των απευθείας αναθέσεων στα εξοπλιστικά και των πανάκριβων υπογραφών με τη Ζήμενς», τόνιζε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Επειδή, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, καλά θα κάνει ο κ. καθηγητής και μόνιμος σύμβουλος πρωθυπουργών – διεκπεραιωτών, να αποφύγει στο μέλλον τις σειρήνες της δημοσιότητας και να σταματήσει τις γελοίες δηλώσεις περί «μεγάλων τιμωρών», διότι και αυτοί (οι γελοίοι τιμωροί) γνωρίζουν πως αν πέσει η Ελλάδα, θα τους πάρει ο διάολος όλους μαζί.

Ας φροντίσει επίσης τόσο ο ίδιος – όπως και κάποιοι άλλοι που έχουν αναλάβει να μας τρομοκρατήσουν, καθηγητές, επικεφαλής τραπεζών και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όπως ο Γ. Παγουλάτος – να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι, διότι δεν βρισκόμαστε στο 1999, αλλά στο 1922.

Ας φροντίσει να μην μας εκνευρίσει ξανά, διότι θα θυμηθούμε πως ήταν μέλος της περίφημης επταμελούς επιτροπής καταγραφής του ελλείμματος, που τον Οκτώβριο του 2009 διόρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο», επεσήμανε σε άλλο απόσπασμα του άρθρου της η κ. Βούλτεψη.

Γεράσιμος Γιακουμάτος κατά Νίκου Δένδια:

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την «κόντρα» Δένδια-Γιακουμάτου, όταν συνελήφθη η γυναίκα και ο αδερφός του δεύτερου για χρέη προς το δημόσιο. Ο υφυπουργός σήμερα κ. Γιακουμάτος τόνισε τότε κατά του υπουργού κ. Δένδια: «Μπράβο σας ! Δεν βρήκατε τη λίστα Λαγκάρντ, δεν βρήκατε τον Ξηρό και τον Χλωρό και πιάσατε την κυρα-Λένη» είπε οργισμένος και με καυστικό ύφος ο Βουλευτής Β’ Αθήνας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Αργύρης Ντινόπουλος κατά Βενιζέλου και Γεωργιάδη

Με τη φράση «ε, όχι και αθώος ο Βενιζέλος» σε άρθρο του ο Αργύρης Ντινόπουλος, είχε στοχοποιήσει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τοποθετώντας τον στον «κάδρο» του σκανδάλου για τα εξοπλιστικά, δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Από την άλλη είχε χαρακτηρίσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη «δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ» τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

ΠΗΓΗ:paraskinio.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.