Ειδησεογραφικό site

Δένδιας: Παρουσίασα πρόταση, όχι τελική ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά – «Δεν υπήρξε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ»

41

Ως μία πρώτη πρόταση για την αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων και όχι ως ρύθμιση έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή, χαρακτήρισε ο τέως υπουργός Ανάπτυξης -και νυν Άμυνας- Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Βήμα 99,5, το σχέδιο που παρουσίασε τη Δευτέρα.

«Δεν είπα ότι οι προτάσεις θα προωθηθούν στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για προεργασία η οποία δεν είχε συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ και για την οποία ούτε η τρόικα έχει ενημερωθεί.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι έχουν γίνει επαφές με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και πως η προεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο υπουργός υποστήριξε πως και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση, λέγοντας πως αποτελεί «βαθύτατα ηθική» λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν» τόνισε.

«Αυτή είναι η πρόταση που θα κατέθετα στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή, εάν είχα μείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον Σκάι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε τα όσα αποκάλυψε χθες, Δευτέρα, ο Νίκος Δένδιας «προσωπικές απόψεις».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει διατυπωμένη ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και πως δεν υπάρχει συμφωνία στην κυβέρνηση για το ζήτημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.