Ειδησεογραφικό site

Γ. Μιχελάκης: Να πάρει τηλέφωνο τον Αλ. Τσίπρα ο Αντ. Σαμαράς

51

Να καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, με αιχμή την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μιχελάκης κάνει λόγο για ευτελισμό του ανώτατου πολιτειακού θεσμού από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και εκβιασμό ολόκληρης της χώρας.

Σημειώνει ακόμη ότι «το εθνικό συμφέρον επιβάλλει πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα. Επιβάλλει ενότητα, συστράτευση και συνεννόηση στα μεγάλα και τα σπουδαία».

Η πολιτική συνεννόηση, βασική αρχή της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται εθνική ανάγκη και καθολική αξίωση των πολιτών, συμπληρώνει ο βουλευτής της συμπολίτευσης.

Το Σύνταγμα, κατά τον κ. Μιχελάκη, επιβάλλει την αναζήτηση συναινέσεων, προκειμένου να αναδεικνύονται στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής κι όχι για να δίνεται σε μια μειοψηφία 121 βουλευτών τη δυνατότητα να επιβάλουν την άποψή τους, αλλά για να προάγει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

«Μια συμφωνία ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εγκαταλείπει στο παρελθόν πρακτικές θεσμικών εκβιασμών και συνταγματικών εκτροπών», συμπληρώνει.

«Το όφελος από μια συνεννόηση η οποία θα καταλήξει σε εκλογή Προέδρου δεν θα είναι μόνο για την κυβέρνηση. Θα είναι και για την αντιπολίτευση. Θα είναι για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Θα είναι πάνω απ’ όλα για την ίδια την Ελλάδα», καταλήγει ο κυβερνητικός βουλευτής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.