Ειδησεογραφικό site

Γρηγοράκος: Είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση κρούσματος Έμπολα

32

Στην Ελλάδα υπάρχει ετοιμότητα για τον ιό Εμπολα, διαβεβαίωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στο περιθώριο της ημερίδας του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Παίρνουμε τα προληπτικά μέτρα. Εχουμε φτιάξει κι έναν θάλαμο στο Αμαλία Φλεμινγκ, με δύο κρεβάτια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε κανένα περιστατικό. Από εκεί και πέρα, ας ευχηθούμε να μην το έχουμε αυτό το περιστατικό, αλλά θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να ελέγξουμε τις εξόδους των ασθενών αυτών από τις χώρες τους, οι οποίοι μπορεί να μολύνουν τις άλλες χώρες», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γρηγοράκος επιβεβαίωσε δε ότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης υπάρχει χώρος απομόνωσης για περιστατικό με ιό Εμπολα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τον έχουμε ετοιμάσει, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι τελευταίο μέτρο».

Σε ερώτηση ποιο νοσοκομείο θα είναι στη Θεσσαλονίκη το κέντρο αναφοράς για τον ιό, ο κ. Γρηγοράκος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει ποιο νοσοκομείο προετοιμάζεται γι’ αυτόν τον ρόλο και σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι ένας χώρος πολύ πιο μακριά σε σχέση με την είσοδο κάποιων στη χώρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.