Ειδησεογραφικό site

Γονείς Ρωμανού: Αν δε γίνει δεκτό το αίτημα, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί νεκρό

51

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου δίνουν με επιστολή τους οι γονείς του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού απορρίπτοντας ουσιαστικά τη λύση που προωθείται για παρακολούθηση των σπουδών του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ και ο Γιώργος Ρωμανός κατηγορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ψεύδεται πως ο γιος τους σιτίζεται με υγρή τροφή και γι’ αυτό μάλιστα απαιτούν να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν.

Προειδοποιούν επίσης ότι αν δεν δοθεί λύση που να επιτρέπει στον Νίκο Ρωμανό να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθεί τη σχολή του τότε «η  Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας».

«Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική» συμπληρώνουν.

Όπως εξηγούν «οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία».

Και η δήλωση-ανακοίνωσή τους καταλήγει με τη φράση: Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή των γονέων του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Όχι άλλα νεκρά παιδιά

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη
διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.

Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να
εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση. Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.

Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας
είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η  Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού

Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός

Τα σχόλια είναι κλειστά.