Ειδησεογραφικό site

Γλέζος: Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, κάναμε αρκετά λάθη

40

Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές διατύπωσε ο Μανώλης Γλέζος, αναφέροντας μάλιστα ότι έγιναν «αρκετά λάθη».

«Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, κάναμε αρκετά λάθη, θα μπορούσαμε να τα ‘χουμε ξεπεράσει, αλλά και το αποτέλεσμα που ήρθε δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει», δήλωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής, σχολιάζοντας στο Μega την πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Γλέζος παρατήρησε πως «δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι άμεσα παρουσιάζεται μια αναντιστοιχία ανάμεσα στην λαϊκή βούληση και την παράταξη που κυβερνάει».

«Δεν μπορεί να παραγραφεί η βούληση του ελληνικού λαού και σύντομα θα οδηγηθούμε σε εκλογές», εκτίμησε, ενώ σημείωσε επίσης πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι κόμμα είναι η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού».

Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται πλέον και εντός της κυβέρνησης για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «πρέπει να εφαρμοστεί η απλή και άδολη αναλογική».

«Θα κάτσω Βρυξέλλες για έναν χρόνο, εκτός και αν γίνουν εθνικές εκλογές»

Ο κ. Γλέζος απάντησε και σε όσους κρίνουν ότι λόγω ηλικίας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον νέο του ρόλο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ένα πλήθος ανθρώπων του ζητεί να επιτελέσει αυτό που περιμένουν από εκείνον. «Τους διαβεβαιώνω», πρόσθεσε, «ότι δεν έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο παρά ένα μόνο -με τον θάνατο- ότι θα πεθάνω όρθιος».

«Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είμαι θα αγωνιστώ για να επιτευχθούν αυτά που προσδοκούν από μένα», ξεκαθάρισε.

Εξάλλου, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς διευκρίνισε ότι δεν φοβάται τα αεροπλάνα, αλλά ότι δεν του επιτρέπουν οι γιατροί να ταξιδέψει αεροπορικώς, λόγω των επεμβάσεων που έχει υποβληθεί στην καρδιά.

«Θα φύγω με το καράβι, θα πάω στην Ανγκόνα ή στη Βενετία και από εκεί θα πάω στις Βρυξέλλες με το τρένο ή με αυτοκίνητο. Θα παραμείνω εκεί έναν χρόνο μονάχα, εκτός αν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, τότε την πρώτη μέρα που θα είμαι εκεί θα έρθω σπίτι», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη δράση που προτίθεται να αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Γλέζος ξεκαθάρισε: «Είναι αυτονόητο ότι θα διεκδικήσουμε με όλους τους άλλους Έλληνες τις οφειλές της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.