Ειδησεογραφικό site

Γλέζος: Δεν θέλουμε Ευρωκοινοβούλιο μιας γερμανικής Ευρώπης

35

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει πλήρη αυτονομία, να μην έχει καμία επιρροή, να μην είναι κοινοβούλιο μιας γερμανικής Ευρώπης, αλλά μιας ευρωπαϊκής Ευρώπης, τόνισε ο Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Γλέζος που σημειώνει ρεκόρ σταυρών, τόνισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ακόμη το χαρακτήρα που θα έπρεπε, καθώς, όπως είπε πρέπει να είναι «αυτόνομο και αυτεξούσιο».

«Η Ευρώπη ανήκει στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να είναι εξάρτημα των ΗΠΑ. Θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, να είναι η Ευρώπη της Δημοκρατίας, των λαών και του πολιτισμού».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι από τα πρώτα θέματα που θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες στο γερμανικό λαό για να τεθεί το θέμα αυτό» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Έχω ολόκληρο σχεδιασμό και πρόγραμμα και σας προειδοποιώ ότι θα έχουμε εκπλήξεις».

Για το ρεκόρ σταυρών που σημειώνει ο κ. Γλέζος, είπε ότι η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός είναι ανεξαρτήτως κομμάτων. «Δεν εδράζεται στο θρύλο του Μανώλη, αλλά σε μια συνέχεια και μια συνέπεια των αγώνων που δίνω» είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.