Ειδησεογραφικό site

Γκρίνια στη ΝΔ – Τακτικό Συνέδριο στις αρχές καλοκαιριού και “εσωκομματικός ανασχηματισμός”

53

Τις επόμενες κινήσει του σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς μετά την εκλογική ήττα αλλά και τις εσωκομματικές βολές που εκτοξεύονται κατά του προέδρου της γαλάζιας παράταξης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να προχωρήσει σε οργανωτικές αλλαγές στη ΝΔ, προκειμένου να αποφύγει την εσωκομματική γκρίνια για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Άμεσα συγκαλούνται τα όργανα, ενώ η σύγκλιση τακτικού Συνεδρίου τοποθετείται χρονικά στις αρχές καλοκαιριού.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις γραμματείες και τους τομείς του κόμματος, προκειμένου να είναι σύντομα έτοιμοι για σκληρή αντιπολίτευση στη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Το πρώτο βήμα έγινε χθες με την αποδέσμευση της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη από την εκπροσώπηση του κόμματος, την οποία αναλαμβάνει πλέον ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης.

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος της ΝΔ, μπροστά και στις πρώτες αντιδράσεις γαλάζιων στελεχών που στοχεύουν το προεδρικό περιβάλλον για τη μεγάλη ήττα της ΝΔ -όπως οι Νικήτας Κακλαμάνης, Ευάγγελος Αντώναρος κ.ά.- ετοιμάζεται να συγκαλέσει τα κομματικά όργανα, με αφετηρία την Εκτελεστική Γραμματεία, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να απορροφήσει τους κραδασμούς.

Το μήνυμα της ηγεσίας προς τα στελέχη είναι ότι το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε «θέση μάχης», καθώς μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες και σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.

Το κλίμα αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετέφερε ο κ. Σαμαράς και σε βουλευτές με τους οποίους επικοινώνησε χθες και τους συνεχάρη για την επανεκλογή τους. Η βασική θέση της γαλάζιας ηγεσίας είναι ότι η ΝΔ έχασε μόνο 100.000 ψήφους σε σχέση με το 2012 και «στάθηκε όρθια».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, ο Αντώνης Σαμαράς σκέπτεται να συγκαλέσει τακτικό Συνέδριο της ΝΔ στις αρχές καλοκαιριού, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο «εσωκομματικός ανασχηματισμός» περιλαμβάνει νέα, αλλά και παλιά και δοκιμασμένα στελέχη.

Έτσι, σημαντικά πόστα αναμένεται να προταθούν μεταξύ άλλων στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια, την Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ η νέα ομάδα θα έχει τη βοήθεια των στενών συνεργατών του προέδρου της ΝΔ κ.κ. Σταμάτη, Λαζαρίδη και Μουρούτη, που παραμένουν στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.