Ειδησεογραφικό site

Γκάλοπ του Guardian για την Ελλάδα: Εχετε αισθανθεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας;

41

Ένα διαφορετικό γκάλοπ ετοιμάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian και απευθύνεται σε όσους Έλληνες επιθυμούν να πάρουν μέρος. Το ερώτημα είναι συναφές με τα ζητήματα του σήμερα. «Έχετε καταλάβει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας;»

Στο σχετικό link υπάρχει μια φόρμα την οποία συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος με τα στοιχεία του (αν επιθυμεί να τα δώσει), αλλά και με τη δυνατότητα να αναπτύξει τις απόψεις του γύρω από τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η συντακτική ομάδα του Guardian, ζητάει από τους Έλληνες να τους βοηθήσουν να γράψουν ένα άρθρο που θα αφουγκράζεται τις απόψεις του κόσμου.

Ο Graeme Wearden, αρθρογράφος της εφημερίδας, σημειώνει: «Οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ελλάδας είναι αξιοσημείωτοι. Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2014 η Ελλάδα αναπτύσσεται στους ίδιους ρυθμούς με τη Μ. Βρετανία. Αυτό σημαίνει πως; οι άνθρωποι θα έπρεπε να δουν μια αλλαγή. Παρόλα αυτά η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, πάνω από το 25%, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για φυσιολογική ανάκαμψη».

Το εισαγωγικό άρθρο της εφημερίδας για το γκάλοπ αναφέρει: «Θέλουμε να ακούσουμε τους αναγνώστες μας που ζουν στην Ελλάδα. Έχετε δει τα σημάδια της ανάκαμψης; Υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικονομία ή δεν έχει παρατηρηθεί καμία αλλαγή;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.