Ειδησεογραφικό site

O Γιούνκερ στέλνει τον Αβραμόπουλο στην Αφρική για τον Έμπολα

33

Θα αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας στον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, σύμφωνα με όσα εξέφρασε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνγκερ.

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τίθεται υπό την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας στον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του ιού Έμπολα στην Αφρική, ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ είπε ότι ζήτησε ήδη από τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη να μεταβούν στην Αφρική προκειμένου να επιδειχθεί το ενδιαφέρον και η ενεργός παρουσία της ΕΕ στο πρόβλημα αντιμετώπισης του ιού.

«Με λύπη μου διαπίστωσα», τόνισε ο κ. Γιούνγκερ, «ότι η Ευρώπη δεν είχε κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση του ιού, όσο τα κρούσματα εντοπίζονταν στις χώρες της Αφρικής. Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν μόλις εμφανίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.