Ειδησεογραφικό site

Γιούνκερ: Οι συζητήσεις περί Grexit αποτελούν παράγοντα αστάθειας για τις αγορές

26

Θετικά είναι τα μηνύματα που μεταφέρονται δια στόματος Γιούνκερ, από σημερινές του δηλώσεις κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμεταδίδει το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέροντας ότι δεν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες της Ελλάδας να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, κρατά χαμηλούς τόνους στις συζητήσεις περί Grexit, επισημαίνοντας τον παράγοντα της αστάθειας για τις αγορές σε αυτό το ενδεχόμενο.

Όταν ο ίδιος ερωτήθη για την πιθανότητα Grexit σχολίασε: «Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε τότε στις χρηματοοικονομικές αγορές;»

Ο Γιούνκερ έχει κατά το παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο Grexit, ενώ άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να κάνουν εικασίες για μια τέτοια πιθανότητα, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να προκληθεί μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα.

Ο Γιούνκερ είπε ότι νωρίτερα σήμερα μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα και ότι στη συνέχεια θα έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δήλωσε επίσης ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, χωρίς ωστόσο να θέλει να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.