Ειδησεογραφικό site

Ο Αλέξης Τσίπρας προσκυνητής στο Άγιον Όρος

54

Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας, μέχρι τις επόμενες εκλογές: Ήδη μετά τον εναγκαλισμό του, προχθές, με τους ενστόλους, ο Αλέξης Τσίπρας πάει ως προσκυνητής στο Άγιον Όρος. Η κίνηση αυτή αποτελεί πραγματική έκπληξη, καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ιδιαίτερες σχέσεις με την Εκκλησία και βέβαια, ποτέ δεν επισκέφθηκε την Αθωνική Πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο Άγιο Όρος ως το μεσημέρι του Σαββάτου, επισκεπτόμενος συνολικά έξι Μονές.

«Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος, αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να  είμαστε αδικημένοι». Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Άθω, ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας.

Στη σύντομη ομιλία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στη σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία. Όπως είπε, υπάρχουν κοινές αντιλήψεις, αλλά και πολλά στοιχεία της Αγιορείτικης ζωής, από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν.

Σύμφωνα με το amen.gr, οι Αγιορείτες πατέρες ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματά της Ιεράς Κοινότητας για τη φορολογική αντιμετώπιση της Μοναστικής Πολιτείας.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Ναό του Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η πανίερη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Αφού ο Πρωτεπιστάτης π.Συμεών Διονυσιάτης του μίλησε για την ιστορία του ναού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο ιερό, όπου και η πανίερη εικόνα.

Ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί συνολικά έξι μονές, καθώς και όλα τα μεγάλα έργα που έχει χρηματοδοτήσει η ελληνική πολιτεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από σημαντικά κοινοτικά προγράμματα. Αναμένεται δε να ενημερωθεί και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονές, ιδίως φορολογικά, αλλά είναι αβέβαιο εάν θα τολμήσει να θέσει από την πλευρά του το μείζον θέμα του άβατου για τις γυναίκες.

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού στο πλαίσιο της κλασικής στροφής και των ανοιγμάτων που κάνουν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή την επίσκεψη την προγραμμάτιζε από καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του κόμματός του να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την εκκλησία και το… ποίμνιο, που έβλεπε πάντα επιφυλακτικά την αριστερά – και αντιστρόφως.

Ο κ. Τσίπρας είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί το Άγιο Όρος ήδη από τον Ιανουάριο όταν συνάντησε τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Φωτογραφίες:amen.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.