Ειδησεογραφικό site

Γιατί ο Σαμαράς λέει όχι στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού – Απορρίπτει τα σενάρια και τις μεθοδεύσεις

27

Απορρίπτει κάθε σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού το Μέγαρο Μαξίμου, στον  απόηχο της πρώτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού λέει: «Με ποιον να κάνουμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Με τον ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως μας επιτίθεται ή με τον κ. Πάνο Καμμένο που λέει ότι θέλει να μας κλείσει φυλακή; Επιπλέον εμείς θα μπορούσαμε να το δούμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Όσοι προτείνουν όμως κυβερνήσεις συνεργασίας διαφωνούν για το αν θα πρέπει να γίνουν Οκτώβριο ή Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Ο καθένας έχει και μία διαφορετική πρόταση».

Παράλληλα λέει το ίδιο πρόσωπο: «Μέχρι τις εκλογές τι πολιτική θα εφαρμόζεται; Αυτή που καταγγέλλει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ; Παράλληλα τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου ρωτάνε αν ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να μπει σε τέτοιες συζητήσεις και να εγκαταλείψει το αίτημα για άμεση προκήρυξη εκλογών που ακολουθεί τον τελευταίο χρόνο.

Επιπλέον από το περιβάλλον του πρωθυπουργού  λένε ότι «είναι αστείες οι εικασίες ότι ο πρωθυπουργός θέλει πρόωρες εκλογές», ενώ δεν δείχνουν να συμφωνούν με τις πρωτοβουλίες που παίρνει τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι θα πρέπει να επικρατήσουν καθαρές λύσεις. Είτε η Βουλή να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε η χώρα να πάει σε εκλογές και να αποφασίσουν οι πολίτες για την άρση του αδιεξόδου. «Ολα τα άλλα είναι περιττά», λέει συνεργάτης του πρωθυπουργού που επιμένει ότι είναι η ώρα να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρχει μία προοδευτική εξέλιξη μέχρι την τρίτη ψηφοφορία και εμφανίζεται αισιόδοξη ότι τελικώς οι βουλευτές και το πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψουν να κινδυνεύσουν οι θυσίες των ελλήνων πολιτών και να διολισθήσει η χώρα.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.