Ειδησεογραφικό site

Γιάννα Αγγελοπούλου σε Βούτση: Οι Ολυμπιακοί του 2004 ήταν κερδοφόροι

37

Στις βολές που εκτόξευσε εναντίον της το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν τη συνάντησή της με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, θέλησε να απαντήσει η Γιάννα Αγγελοπούλου. Η «σιδηρά κυρία» του «2004» υποστήριξε σε επιστολή της προς την ιστοσελίδα Μεταρρύθμιση (η οποία είχε καταγράψει τα αρνητικά σχόλια που διατύπωσε ο κ. Βούτσης στη συνέντευξή του) υποστήριξε ότι οι Αγώνες ήταν κερδοφόροι.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «έχει ήδη υπάρξει λίαν έγκαιρα η πλήρης αποτύπωση στα Μέσα Επικοινωνίας της εποχής των οικονομικών δεδομένων της Οργανωτικής Επιτροπής, μέσα από τον ισολογισμό της, που- σημειώνω- υπήρξε κερδοφόρος» και συμπληρώνει: «Ως προς το ευρύτερο θέμα του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων που ανέλαβε η Ελληνική Δημοκρατία, ο υπουργός Οικονομικών προ καιρού Γιάννης Στουρνάρας, τοποθετήθηκε στη Βουλή διεξοδικά επί του ζητήματος, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ. Γιάννη Πανούση».

Παράλληλα, η κυρία Αγγελοπούλου «αναγνωρίζοντας», όπως αναφέρει, «ότι το ζήτημα αυτό είναι υπαρκτό και χρειάζεται μία επιστημονικά θεμελιωμένη διερεύνηση», καταλήγει γράφοντας ότι «στήριξα, όπως είναι ήδη γνωστό, την εκπόνηση από το ΙΟΒΕ, σχετικής μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθούν».

Ο κ. Βούτσης, στη συνέντευξή του στο Action 24 (που προκάλεσε την επιστολή της «σιδηράς κυρίας» του «2004») είχε πει ότι «στην κυρία Αγγελοπούλου πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα που έχει σχέση με το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο και αυτός είναι ο επίσημος απολογισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004». Ωστόσο, είχε διευκρινίσει πως «δεν υπονοεί ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου καταχράστηκε χρήματα του δημοσίου, αλλά τότε έγινε ένα “πάρτι”» και είχε προσθέσει ότι επειδή εκείνη ήταν πρόεδρος «όλα πρέπει να γνωστοποιηθούν ως προς τον απολογισμό» της διοργάνωσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.