Ειδησεογραφικό site

Γεωργιάδης: Ο Πάγκαλος θα ήταν πιο ακριβής αν έλεγε «Όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά όχι το ίδιο»

48

Η φράση του Θόδωρου Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε» θα ήταν τέλεια και πιο ακριβής, αν έλεγε «όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά όχι το ίδιο» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης ασκώντας σφοδρή κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Κατέβαιναν 1 εκατ. κόσμος κατά της εξυγίανσης των ταμείων και μιλάμε για ενόχους; Μιλάμε για έναν λαό που βγάζει σε δημοσκόπηση τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι έκανε την καλύτερη κυβέρνηση του 1981 – 85 και μιλάμε για ενόχους;» διερωτήθηκε.

«Ήταν η μεγαλύτερη ever συγκέντρωση, ίσως παγκοσμίως, με ένα σύνθημα: ‘Θέλουμε να τα φαμε όλα τώρα’, τα φάγαμε όλα τώρα, και το 2010 είχαν χρεοκοπήσει τα ταμεία όπως είχε πει η επιτροπή Σπράου και Γιαννίτση… δεν θέλω ανέξοδο χάιδεμα του λαού» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, «το 2000 η επιτροπή Σπράου έκανε αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό προτείνοντας συγκεκριμένα βήματα. Τόνισε ότι τα ταμεία λειτουργούσαν με αναλογία 4 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο, το 2000 είχαμε 1,8 εργαζόμενος προς 1 συνταξιούχο. Η επιτροπή πρότεινε να κάνουμε μικρές περικοπές γιατί σε 10 χρόνια δεν θα έχουμε συνταξεις».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πάρει απο τον κρατικό προϋπολογισμό 178 δισεκ. ευρώ, το PSI κόστισε 12 δισεκ. ευρώ στα ταμεία. Αν δεν γινόταν το PSI δεν θα υπήρχαν καθόλου ασφαλιστικά ταμεία».

«Στη χώρα κάναμε άπαντες από το μεγαλύτερο ώς το μικρότερο και από τον μικρότερο ώς τον μεγαλύτερο, σπατάλη και διαφθορά και με την υποστήριξη του λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.