Ειδησεογραφικό site

Γεωργιάδης: Η έξοδος από το ευρώ θα είναι σαν τη Μικρασιατική Kαταστροφή

60

Συνθήκες Μικρασιατικής Καταστροφής περιμένουν την Ελλάδα, αν βγει από το ευρώ, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη,ο οποίος εκτίμησε πως αν το Grexit γίνει πραγματικότητα τότε οι Έλληνες θα έρθουν αντιμέτωποι με την πείνα και την φτώχεια.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως αν η Ελλάδα βρεθεί στην ανάγκη, στην πίεση δηλαδή να βγει από το ευρώ, τότε -όπως εξήγησε- αν αυτό γίνει με τον τρόπο που περιγράφει η Goldman Sachs -με το να κλείσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη «στρόφιγγα», όπως έκανε στην Κύπρο- η χώρα θα έχει μόνο δύο επιλογές: Ή να υπογράψει μνημόνιο -όπως οι Κύπριοι- και να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες ή να τυπώσει δικό της χρήμα και να «χαιρετήσει».

«Αν αυτό το κάνει η Ελλάδα, μία χώρα που είναι αποκλεισμένη από τις αγορές, μία χώρα η οποία έχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, μία χώρα η οποία δεν έχει πραγματική εξαγωγή και παραγωγή, αλλά η οικονομία της στηρίζεται στην καλή της σχέση με το εξωτερικό, στον τουρισμό και στις εισαγωγές, η πείνα και η φτώχεια που θα δει αυτή η χώρα, δεν θα έχει προηγούμενο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι τέτοιες καταστάσεις θα τις έχουμε ζήσει μόνο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.