Ειδησεογραφικό site

Γεωργιάδης: Είστε πολιτικά τέρατα – Τσακαλώτος: Κατάντια εσύ και η Βούλτεψη να εκπροσωπείτε τους αστούς

39

Πολιτικά τέρατα, Γκράμσι και χαρτοφυλάκια στην Black Rock περιλαμβάνει η πρώτη σφοδρή πολιτική σύγκρουση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Βουλή. Πρωταγωνιστές ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της κεντρικής του τοποθέτησης είπε: «Ο Γκράμσι είπε ότι κρίση είναι όταν πεθαίνει το παλιό και δεν μπορεί να γεννηθεί το νέο. Βλέπουμε παντού να πεθαίνει το παλιό το βλέπουμε στα e-mail και στον προϋπολογισμό που δεν απαντά στα βασικά μας προβλήματα» ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν ανήκω στο κλαμπ του αστικού πολιτισμού. Ωστόσο αυτός έχει φέρει αξίες που δεν τις αντιπροσωπεύει η Βούλτεψη και ο Γεωργιάδης. Είναι κατάντια για τον αστικό κόσμο να αντιπροσωπεύουν τη ΝΔ τα δύο αυτά άτομα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και απάντησε: «Τη φράση του Γκράμσι την είπατε μισή. Ολόκληρη έχει ως εξής: «Πριν πεθάνει το παλαιό και μέχρι να γεννηθεί το νέο, μεσολαβεί η εποχή των τεράτων», ενώ συμπλήρωσε: «Πράγματι είστε τα πολιτικά τέρατα. Αν εγώ εκφράζω τον αστικό κόσμο ή όχι θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι μου και όχι εσείς. Εγώ δεν είχα την τύχη να γεννηθώ στο εξωτερικό σε πλούσια οικογένεια και να φοιτήσω σε πανεπιστήμια όπου γεννήθηκε ο καπιταλισμός. Επί 20 χρόνια δουλεύω σε πάγκους και δεν έχω χαρτοφυλάκια στην Black Rock που είναι πολύ αστικά. Είστε προδότης της δικής σας τάξης, της αστικής. Είστε κατ’ εξοχήν γέννημα αυτής της τάξης».

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.