Ειδησεογραφικό site

Γεωργιάδης για 100 δόσεις: Φταίει το “αλαλούμ” Χαρδούβελη-Σαββαΐδου-Καρύδης: Φάγαμε αυτογκόλ

27

Σε «αλαλούμ» μεταξύ  της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων και του ΥΠΟΙΚ αποδίδει ο Αδ. Γεωργιάδης την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τις 100 δόσεις.

Σε κακή συνεννόηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου απέδωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την τροπολογία για τις 100 δόσεις, στην οποία τελικά δεν θα ενταχθούν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιπες δόσεις του φετινού φόρου εισοδήματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε επίσης για «αλαλούμ» μεταξύ του Χαρδούβελη – Σαββαΐδου, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να ξεπεραστεί με μια απλή νομοτεχνική ρύθμιση και «να μην στεναχωρηθούμε όλοι».

«Μέσα σε ένα φόρτο εργασίας πιθανώς να έγινε μια αβλεψία», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Συμπλήρωσε πως «όταν υπάρχει τέτοια πίεση» από τους εταίρους «μπορεί να γίνει κάποιο λάθος».

Για «αυτογκόλ» της κυβέρνησης έκανε όμως λόγο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, υπογραμμίζοντας όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να κάνει τον τιμητή» έναντι της κυβέρνησης.

Να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν ζήτησαν, μιλώντας στο MEGA, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και η βουλευτής ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Οι τροποποιήσεις στη ρύθμιση για τη δοσοποίηση των χρεών προς το Δημόσιο θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία στις 12:00, εν μέσω αντιδράσεων και από την πλευρά βουλευτών της συμπολίτευσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.