Ειδησεογραφικό site

Γερμανός ο έμπορος όπλων που πούλησε τα Καλάσνικοφ στους τρομοκράτες του Παρισιού

21

Μία νέα είδηση βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αιματηρή επίθεση της 13ης Νοεμβρίου και αφορά την προμήθεια τον όπλων που έβαψαν με αίμα το Παρίσι.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης ο 34χρονος Sascha W. από την πόλη Magstadt της Βάδης-Βυρτεμβέργης κρατείται στις γερμανικές φυλακές από τη Δευτέρα αφού φέρεται να είναι αυτός που πούλησε στους τρομοκράτες τέσσερα όπλα τα όποια χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις.

Έπειτα από έρευνες, οι Αρχές ανακάλυψαν πως ο 34χρονος διατηρεί την παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα, «DW Guns», μέσω της οποία κάνει εμπορία όπλων.

Ακόμη πληροφορίες που προέρχονται από το τηλέφωνό του και τέσσερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτουν πως ο 34χρονος είχε επαφές με έναν Άραβα από το Παρίσι στον οποίο και φέρεται να πούλησε τα τέσσερα Καλάσνικοφ -δύο τουφέκια ΑΚ-47 κατασκευασμένα στην Κίνα και δύο  Zastava M70 γιουγκοσλαβικής παραγωγής- στις 7 Νοεμβρίου. Λίγες ημέρες δηλαδή πριν την αιματηρή επίθεση στη Γαλλία.

Το επίπεδο ασφαλείας παραμένει μέχρι σήμερα υψηλό στη Γερμανία. Την Πέμπτη, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε δυο άτομα, ύποπτα για «μια σοβαρή πράξη βίας που θέτει σε κίνδυνο την κατάσταση».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.