Ειδησεογραφικό site

Γερμανία: Τύπωσαν περιοδικό με μελάνι από αίμα ασθενών με HIV

38

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικότητα. Το μηνιαίο γερμανικό περιοδικό «Vangardist» αποφάσισε να τυπώσει το νέο του τεύχος χρησιμοποιώντας μελάνι που περιέχει αίμα ασθενών με HIV προκειμένου να «σπάσει» τα ταμπού, όπως εξηγεί, για τους ανθρώπους που φέρουν τον ιό.

Το περιοδικό που απευθύνεται στο ανδρικό κοινό και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 3.000 αντίτυπα την ερχόμενη εβδομάδα, ζήτησε από τρεις άνδρες ασθενείς να δώσουν αίμα για να το αναμείξουν στο μελάνι που χρησιμοποιούν κατά την έκδοσή του και έγραψαν το μήνυμα: Σπάστε την ασφάλεια και συμβάλετε στην καταπολέμηση του στίγματος.

Η διαφημιστική εταιρεία «Saatchi & Saatchi Switzerland» που ηγήθηκε της εκστρατείας, διαβεβαιώνει ότι ο τρόπος έκδοσης του περιοδικού είναι απόλυτα ασφαλής για τους αναγνώστες καθώς έχουν προηγηθεί αυστηροί έλεγχοι προτού γίνει η εκτύπωση. Το περιοδικό δεν φέρει κανένα κίνδυνο μόλυνσης, ισχυρίζεται η εταιρεία.

Πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη να διαμορφώνουμε σωστά την άποψη της κοινωνίας γύρω από τέτοια ζητήματα, δήλωσε ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού Julian Wiehl.

hiv

hiv1

hiv2

hiv4

Τα σχόλια είναι κλειστά.