Ειδησεογραφικό site

Γερμανία: Οι «Πράσινοι» θα καταψηφίσουν παράταση για Ελλάδα

26

Να καταψηφισουν την παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο μήνες που αποφάσισε προ ημερών το Eurogroup, αλλά και τη γραμμή προληπτικής στήριξης προς την Ελλάδα, ετοιμάζονται σε λίγες ώρες οι «Πράσινοι» στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί «εχθρική» κίνηση προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον μομφή προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο και κατηγορεί το Κόμμα των «Πρασίνων» ότι δεν τηρεί τους κανονισμούς του Κοινοβουλίου. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι θα ‘πρεπε να υπάρχει σχετική έκθεση, τόσο από την ΕΚΤ, όσο και από την Κομισιόν, για να ψηφίσουν την πιστωτιή γραμμή. Το Κόμμα των «Πρασίνων» κατηγορεί στην ουσία τη γερμανική κυβέρνηση ότι δίνει «λευκή επιταγή» στην Ελλάδα.

Πιθανότατα αρνητική θα είναι η στάση στο κοινοβούλιο και του κόμματος της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Μέρκελ ανέφερε ότι το Βερολίνο παρακολουθεί στενά και με υπομονή τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλησε να σχολιάσει. Εάν συμβεί αυτό, θα δούμε τι θα κάνουμε τότε, φέρεται να δήλωσε.

Η συζήτηση στη γερμανική Βουλή για την ψήφιση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου στην Ελλάδα με παράλληλη έναρξη των διαβουλεύσεων για την πιστωτική γραμμή της χώρας ξεκινά στις 10 το πρωί.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.