Ειδησεογραφικό site

Γερμανία: Κάτω από το όριο της φτώχειας 3,1 εκατ. εργαζόμενοι

33

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος, επικαλούμενος στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, 3,1 εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι διέθεταν το 2013 μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο από το όριο της φτώχειας. Πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να πληρώσουν εγκαίρως το νοίκι τους, να θερμάνουν επαρκώς την κατοικία τους ή έτρωγαν ένα πλήρες γεύμα μέρα παρά μέρα. Κάτω από το όριο της φτώχεια ζουν στη Γερμανία εκείνοι που διαθέτουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών κοινωνικών παροχών, όπως είναι για παράδειγμα το επίδομα στέγης ή το επίδομα τέκνων.

Σημειώνεται ότι ως όριο φτώχειας είχε ορισθεί το 2013 από την γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία το ποσό των 979 ευρώ καθαρά το μήνα για ένα άτομο και 2.056 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Αύξηση 25% από το 2008

Ο αριθμός των εργαζομένων με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας έχει αυξηθεί από το 2008 κατά 25%.Τότε ο αριθμός τους ανέρχονταν στα 2,5 εκατομμύρια.

Όμως, το πρόβλημα της φτώχειας στη Γερμανία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα ο αριθμός των ανθρώπων που απειλούνται από τη φτώχεια είναι πολύ μεγαλύτερος. Βάσει των στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας περίπου ένας στους πέμπτε Γερμανούς απειλούνταν το 2013 από φτώχεια ή κοινωνική περιθωριοποίηση. Με άλλα λόγια 16,2 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 20,3% του πληθυσμού της χώρας διέθεταν το 2013 εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.