Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Απομένουν μόνο 5 ημέρες – O Τσίπρας να καταθέσει πρόταση

33

Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή τόνισε σήμερα η κ. Φώφη Γεννηματά λίγες πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Τετάρτης, όταν επιστρέψει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Τα διλήμματα είναι δραματικά! Έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ώρα της μεγάλης απόφασης” και προσθέτει ότι “ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει πια μία και μόνη επιλογή, μια και μόνη εντολή, ένα και μόνο δρόμο. Να πει το μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ. Να καταθέσει ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μια λυτρωτική συμφωνία”.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι “ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να μεταθέτουν τις ευθύνες τους σε άλλους. Αντί να φέρει την συμφωνία που είχε υποσχεθεί γύρισε με τελεσίγραφο” και προσθέτει ότι “το ΝΑΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, για την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ευρώπης, το ΝΑΙ στην ζώνη του ευρώ είναι ΝΑΙ ιστορικό και αδιαπραγμάτευτο”.

Υπενθύμισε ότι στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν από 3 ημέρες ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί να φέρει λύση, που ακυρώνει την ρήξη και το Grexit. “Λύση που κατοχυρώνει τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο ευρώ”, πρόσθεσε.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή», στον κ. Τσίπρα, στην κυβέρνησή του και σε κανέναν άλλον, για επιλογές , πρωτοβουλίες, παραλείψεις και παιγνίδια σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει άλλοθι σε σκοτεινά διπλά σχέδια με σκοπιμότητες και κρυφές ατζέντες”, υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

“Ήταν και είναι απέναντι στους ριψάσπιδες, στους τυχοδιώκτες και τους ψευτοπατριώτες. Γιατί οι πράξεις τους αντικειμενικά ισοδυναμούν με προδοσία και καταστροφή. Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει δείγματα γραφής για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια με σθένος και ιστορική ευθύνη” δηλώνει και καταλήγει: Μετά την οικτρή αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτούνται αποφάσεις δύσκολες, επώδυνες, αλλά αναγκαίες και σωτήριες. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Απομένουν μόνο 5 ημέρες……………

Τα σχόλια είναι κλειστά.