Ειδησεογραφικό site

Γαλλία, μία χώρα σε καθεστώς τρόμου – 10.000 στρατιωτικοί στους δρόμους!

52

Η Γαλλία θα κινητοποιήσει από αύριο, Τρίτη, το βράδυ 10.000 στρατιωτικούς για την ασφάλεια «ευαίσθητων σημείων της επικράτειας» μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ «ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας», δήλωσε ο Λε Ντριάν έπειτα από μια συνεδρίαση για την εσωτερική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, επικαλούμενος «το εύρος των απειλών» που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια «αληθινή εσωτερική επιχείρηση» και υπογράμμισε πως «είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιας έκτασης κινητοποίηση των δυνάμεών μας στην επικράτειά μας».

«Αποφασίσαμε, μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων (σ.σ.: ο στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέ ήταν δίπλα του στη διάρκεια των δηλώσεων αυτών) να κινητοποιήσουμε 10.000 άνδρες που θα προστατεύουν ευαίσθητα σημεία στο σύνολο της επικράτειας από αύριο (Τρίτη) το βράδυ», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, «η κινητοποίηση άρχισε σήμερα το πρωί και θα συνεχισθεί».

Ερωτηθείς σχετικά με τη φύση των ευαίσθητων σημείων, ο υπουργός Άμυνας έκρινε «προτιμότερο να μην τα κατονομάσουμε».

Η Γαλλία ενισχύει ήδη από σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, αρχίζοντας από τα εβραϊκά σχολεία και τόπους λατρείας, την επομένη μιας ιστορικής ημέρας κατά την οποία σχεδόν 4 εκατ. Γάλλοι διαδήλωσαν εναντίον της τρομοκρατίας.

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν ήδη κινητοποιηθεί σήμερα για να προστατεύσουν τα 717 σχολεία και τόπους λατρείας εβραίων της Γαλλίας, ενώ «το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται» για να βρεθεί τουλάχιστον ένας συνεργός των δραστών των επιθέσεων του Παρισιού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.