Ειδησεογραφικό site

«Γάζωσαν» βουλευτή οι ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία

27

Σομαλός βουλευτής σκοτώθηκε στο Μογκαντίσου όταν ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ «γάζωσαν» το αυτοκίνητό του με σφαίρες, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η οργάνωση. Πρόκειται για την έκτη επίθεση αυτού του τύπου από τις αρχές του 2014.

«Σκοτώσαμε τον βουλευτή. Θα συνεχίσουμε να τους σκοτώνουμε έναν προς έναν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο σεϊχης Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ, στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Οσμάν Άλι δήλωσε ότι ο βουλευτής Καγιάντ Μπαρέ σκοτώθηκε όταν οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. «Σκοτώθηκε κι οι ένοπλοι διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους», είπε ο ίδιος.

Οι ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απωθήθηκαν από την πρωτεύουσα από την ειρηνευτική δυνάμη της Αφρικανικής Ένωσης στη χώρα το 2011, εξακολουθούν ωστόσο να πραγματοποιούν επιθέσεις στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία).

Πέντε βουλευτές σκοτώθηκαν τον περασμένο χρόνο και την ευθύνη γι’ αυτές τις επιθέσεις ανέλαβε η Αλ Σεμπάμπ.

Μία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο από τις δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τον σομαλικό στρατό εξεδίωξε από τα προπύργιά της στην κεντρική και νότια Σομαλία την οργάνωση, ενώ μερικοί από τους υψηλόβαθμους ηγέτες της σκοτώθηκαν σε μία σειρά επιθέσεων με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.