Ειδησεογραφικό site

Β. Κορκίδης: Η αγορά εξάντλησε την υπομονή της

31

Η υπομονή της αγοράς έχει εξαντληθεί αναμένοντας τη συμφωνία με τους πιστωτές, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, παρομοιάζοντας με «κυοφορία» τη διαδικασία στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Όπως σημειώνει, «εδώ και καιρό περιμένουμε τον «τοκετό» της συμφωνίας, που θα μας λυτρώσει από την αγωνία, θα μας απαλλάξει από τους κινδύνους ατυχήματος και θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα της πολύμηνης «κυοφορίας» των διαπραγματεύσεων».

«Η περίοδος κύησης διαφέρει από θηλαστικό σε θηλαστικό. Η κυοφορία του ανθρώπου διαρκεί εννιά μήνες. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου η κυοφορία διαρκεί λιγότερο ή περισσότερο, όπως στον ελέφαντα, που η κυοφορία διαρκεί περίπου δύο χρόνια, από όπου προέρχεται και το εκτός της υπομονής του γαϊδάρου και αυτής του ελέφαντα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το έμβρυο (Ελλάδα) τρέφεται μέσω του πλακούντα (ΕΚΤ & Δ.Ν.Τ) από το αίμα (ELA) της μητέρας (Ευρώπη). Το έμβρυο (Ελλάδα) βρίσκεται μέσα στη μήτρα (Ευρωζώνη) σε μια μεμβράνη τον αμνιακό σάκο (Δανειστές), και κολυμπάει στο αμνιακό υγρό (Χρέος). Το μόνο που κρατάει άμεσα συνδεδεμένο το έμβρυο (Ελλάδα) στη μητέρα (Ε.Ε.) είναι ο ομφάλιος λώρος (Κομισιόν) από τον οποίο προκύπτει ο ομφαλός (Συμφωνία). Έτσι, το έμβρυο (Ελλάδα) διατηρείται προστατευμένο μέχρι να αναπτύξει όλες τις απαραίτητες ικανότητες προκειμένου να επιβιώσει», συνεχίζει ο κ. Κορκίδης και προσθέτει:

«Αν και το έμβρυο (Ελλάδα) δεν έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον (Αγορές) εκτός της μητέρας (Ε.Ε), ούτε έχει αναπτύξει πλήρως τις αισθήσεις του (Αυτονομία), μπορεί να λάβει κάποια ερεθίσματα (Δόσεις). Η φυσιολογική του ανάπτυξη εξαρτάται από το τρόπο ζωής της μητέρας (Ε.Ε.), τη σωματική και ψυχική της κατάσταση, μπορεί να αντιληφθεί χάδια (Eurogroup) ή κινήσεις (Δ.Ν.Τ) στην κοιλιά της μητέρας (Ε.Ε.) και να ακούσει τις φωνές και τους θορύβους του εξωτερικού περιβάλλοντος (Γερμανία). Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν την κύηση (Συμφωνία) και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα (Λιτότητα) στο νέο οργανισμό (Μεταρρυθμίσεις) ή ακόμα και αποβολή (Χρεοκοπία) της κύησης»

Είναι σαφές, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, «πως σε καμία παρομοίωση η Ελλάδα δεν είναι έμβρυο, αλλά μια χώρα με ιστορία στους αιώνες, η Ε.Ε. δεν γέννησε, αλλά γεννήθηκε από χώρες σαν τη δική μας, ενώ όλοι οι οργανισμοί της Ε.Ε. και οι φορείς όπως η ΕΚΤ, το Eurogroup, κ.α., δημιουργήθηκαν για να βοηθούν και όχι να εξοντώνουν τις ευρωπαϊκές χώρες σε δύσκολες καταστάσεις».

«Αφού «γκαστρώσανε» την αγορά, με το δίλημμα συμφωνίας και χρεοκοπίας της ζητάνε να κάνει «υπομονή ελέφαντα», αφού η συμφωνία ουσιαστικά κυοφορείται από πέρυσι το καλοκαίρι, ξεπερνώντας κατά πολύ την εννεάμηνη διάρκεια της ανθρώπινης εγκυμοσύνης και αντοχής», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.