Ειδησεογραφικό site

Βρυξέλλες: Κάτι παραπάνω από επείγουσα η κατάσταση με τους μετανάστες στην Ελλάδα

33

 

Υπό στενή παρακολούθηση έχει η Κομισιόν την κατάσταση στην Κω και γενικότερα στην Ελλάδα όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπερτό «με τους αριθμούς ρεκόρ που φτάνουν στα ελληνικά σύνορα η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα και απαιτεί συλλογική αντιμετώπιση».

Σύμφωνα με την ίδια προχωρά άμεση η εκταμίευσης της πρώτης δόσης ύψους 30 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 474 εκατομμύρια που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα για το μεταναστευτικό.

Την Τρίτη ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τους ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών και ζήτησε την υποστήριξή τους για την ενίσχυση της επιχείρησης της Frontex σε Ελλάδα και Ουγγαρία.

«Αν η Ελλάδα ζητήσει έκτακτη βοήθεια υλική ή οικονομική είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε» συμπλήρωσε η κυρία Μπερτό.

Ερωτηθείσαν για το πώς αντιμετωπίζει η Κομισιόν τις εικόνες με τους μετανάστες στο γήπεδο της Κω η εκπρόσωπος της Κομισιόν σχολίασε ότι «απο τη μια υπάρχει η αλληλεγγυη προς τα κράτη μέλη υποδοχής και από την αλλη πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παροχή ασύλου από την πλευρά των κρατών μελών αυτών».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «μακροπρόθεσμα, από το 2016, θα επανεξετάσουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου, αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και αν χρειάζεται αναθεώρηση».


 

Τα σχόλια είναι κλειστά.